Az Európai Unió országaiban a körtetermelők és a fogyasztók olyan termékek előállítását és fogyasztását helyezték az előtérre, amelyeket kémiai alapanyagok felhasználása nélkül állítanak elő, és amelyek nem károsítják a környezetet és az embereket. Az egészséges és természetes táplálkozás és a vegyszerek nélküli termesztés hozzáadott értéket jelent a piac számára.
13 körtefajt tartank számon a termesztés szempontjából, egyik fontos körtefaj a P. communis L. Ez a körtefaj egész Európában elterjedt, kiváló minőségű termés ad. A legnagyobb probléma Akyurt régióban a körte hozamának csökkenése.
A projekt célja a bevált ökológiai gyakorlatok cseréje az Európában és Törökországban, Szlovéniában, Spanyolországban és Magyarországon.
A projekt célja továbbá a résztvevők képzéseinek és más kapcsolódó tevékenységeknek a támogatása, amelyek célja a tudás, készségek és képesítések megszerzése és felhasználása a személyes fejlődés, a foglalkoztathatóság és az európai munkaerő-piaci részvétel elősegítése érdekében.
A projekt elsődleges célcsoportja a helyi és ökológiai gyümölcstermékek, elsősorban körte előállításában, forgalmazásában és értékesítésében részt vevő mezőgazdasági termelők. A projekt jelentősen javítja a képzésükhöz való hozzáférésüket továbbá fokozza képzettségüket a marketing területén, segíti a versenyképességet Törökországban.
Elkészült egy online képzési eszköz, amely modulszerűen épül fel, és ökológiai körtetermesztésben részt vevők szakmai tudását fejleszti.
A projektben 4 ország (Törökország, Szlovénia, Spanyolország és Magyarország) vesz részt és 6 szervezet képviselteti magát.