Kutatás-Fejlesztés

Kutatás-fejlesztés/innováció Magyarországon

(vállalatoknak, vállalkozóknak és mindenkinek, aki eziránt érdeklődik)

 

Céged sok éve életben van, sőt lehet, hogy még fejlődik is. Ennek érdekében nyilván időnként új terméket, szolgáltatást viszel a piacra, új technológiát használsz, fejleszted szervezeted, stb. Vagyis innovációs tevékenységet, illetve ehhez szükséges K+F tevékenységet végzel. Tájékoztatónk azt mutatja be, mit, miért és hogyan végezzél az eredményesség növelése és a kockázatok csökkentése érdekében.

MIT?

Igyekszünk bebizonyítani neked, hogy – hiszed, vagy nem hiszed – végzel kutatás-fejlesztési, illetve innovációs tevékenységet, legfeljebb nem tudatosult benned, és tájékoztatunk arról, hogy a magyar jogszabályok szerint mi is az a K+F.

MIÉRT?

Milyen előnyök származnak a céged számára a kutatás-fejlesztésből, illetve innovációból. Milyen adóalap és adókedvezményeket vehetsz igénybe, milyen pályázati forrásokra számíthatsz.

HOGYAN?

A hogyanról igen sokoldalú tájékoztatót találsz az Innosutra, és az InnoLocalSupport  projektek oldalain. Itt pedig alapvetően a Magyarországra vonatkozó 2012. január 1-től érvényes ismereteket találhatod a fenti projekt oldalak némi kiegészítésével együtt.

Az Innosutra és InnolocalSupport az Európai Unió Life-long Learning program Leonardo da Vinci innovációs transzfer projektjei. A projektekben kidolgozott tananyagok hasonlók, mert mindkettő alapját a InnoSupport Leonardo da Vinci pilot projekt képezi. Az InnolocalSupport-ot a fejlesztő konzorcium a helyi innovációs és KKV-knak szóló ismeretekkel egészítette ki. Az Innosutra projekt koordinátora német, magyar résztvevője a TREBAG Kft, míg az InnoLocalSupport koordinátora spanyol, a magyar partner pedig fejlesztő partnerünk, a NET-MEX Kft volt. Az Innosutra eredményeit a német bírálók igen magasra értékelték, és ma Európa szerte az egyik legjobb innovációval kapcsolatos oktató anyagnak tartják. 

Csatlakozó tananyagok:

OpenInn Ötletház és az e-Értékelés modellje
INNOSUTRA (Majdnem) minden, amit az innovációról tudni érdemes
Innolocal Support Helyi kis-és középvállalkozások innovációja
COMMIN Innovációs kompetenciák a fémiparban
 
Csatlakozó szolgáltatások:

 

Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Cégünkről > Kutatás-Fejlesztés