Diák

Üdv minden fiatalnak és fiatalos örökifjúnak!

 

Nagy szavak, de igazat mondunk azzal, hogy a Trebag csapata lelkesen hisz a megújulás és az újítás szellemében. A fejlődés lehetőségét tiszteljük ebben. Ezek után nem meglepő, hogy a fiatalos látásmódot és a fiatalokkal való együttműködést illetve, gyakorlati együttműködésen keresztül kreativitásuk kibontakozását és támogatását fontosnak tartjuk. Hazai és külföldi munkáinkba, projektjeinkbe célunk beépíteni a gyerekekkel, serdülőkkel, főiskolásokkal és egyetemistákkal való együttgondolkodást. Bíztatunk rá, hogy böngészd át honlapunk és tájékozódj aktuális projektjeinkről, lehet, hogy megtalál az a kihívás, amire vágytál, ami segít a kibontakozásban, vagy elindít karriered útján.

 

 

AKTUÁLIS - Téged is érint

 

TÁMOP - Kreatív Elmék Klubja (KEK) - Kreatív és aktív fiatalok részvétele online játékfejlesztésben

 Jelenleg a "TÁMOP-3.1.2.-12/1 Új Tartalomfejlesztések a Közoktatásban" program keretében fialoknak (középiskolás korosztály) címzett számítógépes oktatójáték fejlesztésén dolgozunk. A játékos formában történő ismeretátadás és gyakorlás új trend Európában, melyet még egy szakszóval is kitüntettek, mégpedig az angol "game", azaz játék szóból eredő "gamification" szóval. Most tehát intenzíven "gamifikálunk", és szeretnénk, hogy munkánk eredményeként egy olyan oktatójátékot adjunk át az iskolák számára, amelyet a tanulók élvezettel és eredményesen használnak majd.

A fejlesztés folyamatában nagy segítségünkre vannak vállalkozó szellemű fiatalok, akik az ország különböző pontjairól kapcsolódtak csapatunkhoz. Véleményükkel, ötleteikkel, meglátásaikkal "terelgetnek" bennünket a fiataloknak tetsző megoldások megtalálása felé, legutóbb például az játék képi megjelenítésének kialakításában segítettek bennünket.

http://trebag.hu/hir/56/grafikus_palyamuvek_

Kik ezek a fiatalok és hogy kerültek a Trebag csapatba? Hétköznapi tinédzserek, mint bármely más tizenéves. Netti és Árpi Dabason élik középiskolás mindennapjaikat. Bea szabadidejében biciklizik, kosarazik, olvas, vagy közösségi tevékenységet végez a helyi Diákönkörmányzat elnökeként, illetve a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat tagjaként. Lea Nagykovácsi hegyes-völgyes vidékén él, franciául tanul és szeret olvasni. Mi a közös bennük? Hogy aktívak, nyitottak a világra, hogy bátran kezdeményeznek és elmondják véleményüket, hogy kreativitást éreznek magukban és IGEN-t mondtak a lehetőségekre. Ennek mi is hasznát vesszük, hiszen véleményük révén jobb eredményt érük el, egy olyan játékot, amely valóban a fiataloknak készül, fiatalokkal, Ők pedig a gyakorlatban, a való életben láthatják hogyan jutnak el az ötletek a megvalósulásig!

A fejlesztés LIVING LAB, azaz élő együttműködés és közös fejlesztés módszerével történik skypon, e-mailben, online platformokon és alkalomadtán személyes találkozó keretében. Ha Te is szeretnél csatlakozni hozzánk, írj nekünk, örömmel látunk!

 

COACH

A  COACH egy duális képzéssel foglalkozó nemzetközi projekt, Lengyelország, Spanyolország és Magyarország részvételével. Célja a középiskolás és főiskolás, egyetemista hallgatók gyakorlati tapasztalatszerzésének elősegítése, felhasználva más országok ezirányú tapasztalatait. E képzési fomában a diákok iskolai oktatását kiegészíti különböző partner vállalatoknál való gyakorlati tapasztalatszerzés (hosszabb időtartam), minek során egy vállalati tréner/szakember vezetésével betekintést nyerhetnek az adott szakterület rejtelmeibe, gyakorlati szaktudást sajátíthatnak el és közvetlen élménnyel gazdagodnak, hogyan működik a munka világában az, ami megtanultak az iskolában. A képzésnek köszönhetően fiatalok jobb esélyekkel indulnak a munkaerőpiacon, és könnyebben érvényesülnek a későbbiekben. A COACH projekt keretében elkészítünk egy többnyelvű oktatóanyagot a duális képzésben érintett szakemberek (tanárok és vállalati trénerekk) számára, melyet közvetlenül hozzáférhetővé teszünk a projekt honlapján:

http://www.dual-trainer.eu/

 

Magyarországon számos jó példáját látjuk a duális képzési rendszer megvalósulásának, ezekből csemegéztünk:

 

 

http://wwww.mercedes-benz.hu/karrier/dualis

http://gamf.kefo.hu/a-dualis-kepzesrol

https://www.cee.siemens.com/web/hu/hu/karrier/Pages/dualiskepzes.aspx

http://www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/36345.htm

http://mechatronika.fmk.nyme.hu/

http://www.alon.hu/az-orszagban-elsok-kozott-szombathelyi-luk-savaria-kft-ben-indul-dualis-kepzes-gyakorlati-oktatasa

http://www.zemplentv.hu/dualis-kepzes-a-vay-miklos-szakkepzo-iskolaban/

http://www.kepzes.boschmiskolc.hu/dualis_szakkepzes

 

 

A Te iskoládban/intézetedben van erre lehetőség?

 

 

Mindenezek mellett a TREBAG Kft gondolt a felsőoktatásban tanuló diákokra is. Szeretne lehetőséget biztosítani arra, hogy a hallgatók kapcsolatot teremthessenek más hallgatókkal és segítsék egymást például diplomámunkájukban vagy TDK-jukban. Erről további információkat olvashatsz a honlapon, mely ötlet a nyitott innováción alapszik.

 

 

Ajánlott tartalom
Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Ajánlott tartalom