Indul a MENTA online játék, próbára fel!
Indul a MENTA online játék, próbára fel!
2014-05-29 18:51:44

Kedves Olvasó!

Szellemi kihívásra és rendhagyó, frissítő játékra szeretnénk meginvitálni! Az „ötvenen feletti fiatalok” szellemi frissességének fenntartásával és előmozdításával foglalkozó nemzetközi fejlesztésünk eredményeként júliustól bárki számára szabadon elérhető és kipróbálható lesz online játékfelületünk, melynek látogatását mindenki számára szeretettel ajánljuk! Hogy mit talál az oldalon a kalandos kedvű és frissülésre vágyó szellemű „kincskereső”? Kellemes vizuális élményvilágot, szórakoztató, memória-turbósító feladatokat, tájékoztató, lazító-nyugtató gyakorlatokat, tippeket és játékokat, melyek garantáltan megolajozzák a gyakorló elméjének mozgatórugóit! Mindazonáltal, a test és lélek felüdülését is fontosnak tarjuk, ezért a gyakorlatok tárházában helyet kapnak mozgással, társas kapcsolatokkal, egészséggel és táplálkozással kapcsolatos játékok is, persze, mentális fitnesszel fűszerezetten!

Az online anyag először angol nyelven kezdi meg „holisztikus”működését, a későbbiekben pedig további 6 nyelven elérhető lesz (görög, magyar, német, izraeli, olasz és spanyol), tehát nyelvgyakorlásnak sem utolsó!

A szellemi frissítést célzó játéktár mellett egy szakmai kézikönyv is elkészült a Trebag Kft stábjának koordinációjával, az osztrák Vöröskereszt vezetésével, illetve több külföldi egyetem kutatóstábjának közreműködésével (Ciprusi Európa Egyetem, Chesteri Egyetem, Debreceni Egyetem, Malagai Egyetem).

A puding próbája az evés, mint tudjuk, ezért nagy várakozás övezte az elkészült anyag gyakorlati bemutatását, melyre 2014 májusában Udinében került sor. Az eseményen részt vettek a projekten dolgozó partnercégek 7 országból, helyi és külföldi szakértők, idősödőkkel foglalkozó szakemberek, továbbá maguk az 50-en feletti örökifjak képviselői. A tananyag bemutatása nagy sikert aratott, melyen részt vett Udine polgármestere – s egyben az idősebb generáció aktivitását célzó CamminaMenti, azaz Sétáló Elme program fő védnöke- is.

 

 

A tananyag tesztelésére ezután kerül majd sor. Lehetőséget nyújtunk a programon belül a szellemi fittség feladatainak kipróbálására Nagykovácsiban is. Amennyiben szeretne bekapcsolódni, kérjük jelezze ezen szándékát a lenti e-mail címen.

 

 

 

 

 

       
     

 

 

Fejlesszük együtt
Fejlesztést segítő vélemények, javaslatok, videók, fotók.
Hozzászóláshoz be kell lépned!
 


Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Cégünkről > Hírek > Indul a MENTA online játék, próbára fel!