E-Growth Projekt 1. Hírlevél
E-Growth Projekt 1. Hírlevél
2021-02-24 11:38:25

Állj készen a fejlődésre!

Hat Európai partner szervezet alkotott partnerséget egy olyan projekt megvalósítására, ami segítheti a kis és középvállalkozások talpra állását és növekedését a pandémia után.  A project címe E-Growth, azaz Vállalati Növekedés Üzleti Szimulációk Által (Enterprises Growing Through Business Simulations), amely projekt arra hivatott, hogy felkészítse a vállalkozások tulajdonosaiat vállalkozásaik fejlesztésére. 

Az E-Growth projekt akcióban

Bár a projekt koncepciója még a COVID19 járvány előtt született meg, azonban a pandémia miatt még relevánsabb hatása lehet az Európa szerte jelenlévő, több, mint 25 millió tagot számláló kis, és közép-vállalkozási rétegre. A projekt tréningezi a feltörekvő vállalkozókat, hogy hogyan fejlesszenek ki és hajtsanak végre növekedési stratégiákat. Teszi mindezt egy új üzletnövekedési szimulációs eszköz segítségével, melynek köszönhetően a leendő vállalkozók ismereteket szerezhetnek marketingről, piackutatásról, árazásról, alkalmazottakról és a minőségbiztosításról is.

Ez az ambiciózus projekt szem előtt tartja az Európai Bizottság több prioritását és tervét is, mint például a Digitális Európa  Program 2025-ig szóló digitális oktatási cselekvési tervét, és az Európai Bizottság „A digitális oktatás cselekvési tervéről szóló közleményét”.

A Görög partner (Best Cybernetics) által fejlesztett szimulációs eszköz segítségével a partnerek tanárokat/ trénereket fognak kiképezni az E-Growth kurzus megtartására. A tanárképzésen elsajátítják a szimulációs eszköz használatát, és hogy ezen keresztül hogyan tudják elősegíteni a leendő és jelenlegi vállalkozók vállalkozásainak növekedését egy biztonságos tanulási környezetben.

John Moore (az egyesült királyságbeli partner, az Exponential Training munkatársa) szerint: “A célunk az, hogy alkossunk egy inspiráló és gyakorlatra épülő digitális tanulási felületet, ami segít a vállalkozóknak megérteni, hogy mi az, amire szükségük van a vállalkozásuk biztonságos és irányítható növekedéséhez. Én úgy gondolom, hogy az E-Growth időzítése nagyon ideális, mivel a gazdasági visszaesés jelentős a COVID miatt. Remélem, hogy az E-Growth szerepet kaphat majd a gazdaságok újraindításában.”

A projekt által létrehozott eredmények között lesznek olyan tanulási segédletek, melyeket a vállalkozói és vállalati képzésben részt vevő tanárok és oktatók felhasználhatnak hasonló digitális képzési termékek és TEL-tanfolyamok (Technology Enhanced Learning - technológiailag támogatott tanulási rendszerek) kifejlesztésére.

Az E-Growth project 2020 végén kezdődött és 2022-ig fog tartani. A következő hat hónapban a hat európai partner, a CZU (Cseh Mezőgazdasági Egyetem, Prága), az Exponential Training (Egyesült Királyság), az STP Consulting (Spanyolország), a Best Cybernetics (Görögország), a Red Araña (Spanyolország) és Magyarországon a TREBAG Kft.  új üzleti szimulációs és képzési programot dolgoz ki a pályakezdő vállalkozók számára.

Az üzleti szimuláció E-Growth koncepciójának kidolgozása terén már jelentős előrelépés történt, a következő szakasz a szimuláció kiépítését és a tanulókkal történő tesztelését foglalja magában.

Kövessen minket a Facebookon (E-Growth)!

 

Európai kis- és középvállalkozások: Hogyan élnek túl a viharban?

A kis- és középvállalkozások (kkv-k) évek óta az európai gazdaság éltető elemei. Jelenleg a munkaerő több mint kétharmadát és a gazdasági hozzáadott érték több mint felét adják. A McKinsey tanácsadó cég által 2020 augusztusában elvégzett felmérésben öt európai országban - Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban – 2.200 kkv-t kérdeztek meg, és a nemrég elkészült kutatás bemutatja, hogy a kkv-k fejlődését mennyire vetette vissza a COVID-19 válság. A teljes cikk angolul elérhető itt.

 

Tippek a vállalat növekedéséhez

A legtöbb üzlettulajdonos növelni akarja vállalkozását. Mivel a jelenlegi COVID-válság hatással van az európai gazdaságra, szükségünk lesz a kisvállalkozói szektorra, hogy a gazdasági fellendülés élére álljon - mindezt növekedéssen keresztül lehet elérni.

Az új Erasmus + projekt, a ‘Vállalati Növekedés Üzleti Szimulációk Által’, röviden E-Growth segíteni fogja a vállalkozókat Európa-szerte, hogyan tervezzék és hajtsák végre saját növekedési terveiket. Az új üzleti növekedési szimulációs képzés részletes programja 2021 második felében lesz elérhető, addig is nézzen meg 12 tippet a növekedéshez! A tippek angolul elérhetők itt.

 

Adó- és járulékmentesség jön a 25 év alatti fiataloknál Magyarországon

Orbán Viktor 2021. január 15-én a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában tett bejelentése szerint teljes adó- és járulékmentesség jön a 25 év alatti fiataloknál, az interjúról itt olvashat többet. Az adómentesség részleteiről elhangzott információk szerint a fiatalok adómentessége a nemzetgazdasági átlagkeresetig lesz érvényes. 

 

 

Az Európai Bizottság támogatása ezen kiadvány elkészítéséhez nem jelenti a tartalom jóváhagyását, amely kizárólag a szerzők álláspontját tükrözi, valamint a Bizottság nem tehető felelőssé ezen információk bárminemű felhasználásáért.

Fejlesszük együtt
Fejlesztést segítő vélemények, javaslatok, videók, fotók.
Hozzászóláshoz be kell lépned!
 


Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Cégünkről > Hírek > E-Growth Projekt 1. Hírlevél