INTOUCH - 3. Hírlevél
INTOUCH - 3. Hírlevél
Feltöltve: Vojtkó Ilona - 2015-11-04 09:31:24

3. Hírlevél 2015/Október

 

Az információ – és kommunikációtechnológia (IKT) terén aktív kis- és középvállalatok szakemberei idő szűkében nehezen szentelnek figyelmet soft skilljeik fejlesztésére, pedig az élet adta nem rutin helyzetek és új kihívások ezt szükségessé tennék. Az INTOUCH-ICT projekt erre a helyzetre keresett megoldást, az egyéni napirendhez és szokásokhoz tetszőlegesen illeszthető oktatócsomag formájában. Az oktatójáték lehetővé teszi, hogy okos telefon vagy tablet segítségével bármikor és bárhonnan tanulhassunk, játszva! Az INTOUCH projekt tehát igen költséghatékony és kényelmes lehetőséget kínál a soft skillek fejlesztésére.  Az új oktatás technológia vitathatatlan előnye, hogy hidat emel a földrajzi és társadalmi távolságok fölött.

Az oktatójáték 10 soft skill fejlesztését segíti meg 20 minijáték révén - kommunikáció, csapatmunka, tervezés, tanulás és fejlődés, nyitottság a változásra, kreativitás, érthetőség, döntéshozás, innovativitás, rugalmasság -. A rövid játékok azt a célt szolgálják, hogy a felhasználók reakciókészsége növekedjen a szokatlan, nem rutin munkahelyi helyzetekben. A játék tesztelése Törökországban, míg a bemutatása Magyarországon, Olaszországban és Svédországban is megtörtént.

INTOUCH-ICT OKTATÁSI TAPASZTALATOK

2015 nyarán alatt összesen 4 workshopot szerveztünk a projekt keretében a partner országokban, Budapesten, Isztambulban, Rómában és Södehrmanban. Összesen 150, IKT-témában érintett menedzser és alkalmazott vett részt a rendezvényeken. A workshopok során terítékre került a játék és annak, mint módszernek felhasználása az üzleti környezetben, a játékosítás (gamification) illetve az 20 minijátékból álló mobiltelefonos INTOUCH oktatócsomag.

LL Soderhamn Svédország     LL Budapest MagyarországLL Isztambul Törökország

                                                                     

AZ INTOUCH-ICT PROJEKT SIKERES LEZÁRÁSA

 

Az INTOUCH-ICT projekt megvalósítása 2013 november és 2015 október között zajlott.  A Ahogy a kezdetre, úgy a lezárásra is Isztambulban került sor, 2015 szeptember 15-én a az isztambuli Nisantasi Sofa Hotelben megrendezett záró konferencián. A eseményen mintegy 70 török kis-és középvállalat képviselője vett részt, továbbá a projekt partnerség szakemberei az Enocta, TBV, OKAN Egyetem, CFL, Sapienza Innovazione és a Trebag Kft. részéről. A konferencia igazi “díszvendége” azonban maga a bemutatásra került, elkészült mobiltelefonos INTOUCH oktatójáték volt.

A nyitó beszédet Ahmet Hancer, az e-learninggel üzletágban élvonalbeli török Enocta vállalat elnöke mondta, melyet a TVB nonprofit szervezet projekt koordinátora, Seda Cakmak, a Trebag Kft projektmenedzser-kutatója, Anna Linda Orosz, valamint a Sapienza Innovazione kutatója és e-learning projektmenedzsere, Alfredo Imbellone előadásai követtek. Az INTOUCH-ICT módszertan felkeltette a jelenlévők figyelmét, és hasznos eszköznek tartották a nem rutin készségek fejlesztésére.

E konferencia második részében kerekasztal beszélgetés keretében beszélgettünk a játék tanulásban betöltött szerepéről. A beszélgetést İdil Denizciler Dinç, az ENCOTA üzletfejlesztési csoportjának vezetője moderálta, a résztvevők pedig Hakan Derviş Koçak, a Vodafone Oktatás Technológiai Vezetője, Tarkan Gürbüz, a METU és GDLN Eurasia Regional oktatási megbízottja, ill. Başak Güvenç, a Pixof társ-alapítója voltak.

 

Az INTOUCH projekt eredményei:

20 mini-játékos, mobiltelefonos oktatócsomag; ill. a gamification és a játék alapú tanulás lehetőségeit népszerűsítő e-HOW fórum, mely elősegíti a téma mélyebb megismerését, és az érdeklődők közötti kommunikációt, tapasztalatcserét.

 

INTOUCH-ICT oldalak:

 

Mobiltelefonos játékok http://www.intouch-ict.eu/en/games/

e-HOW: http://www.intouch-ict.eu/en/e-how/

 

 

 

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez az Egész Életen át Tartó Tanulás Program keretében, a projektet a Török Köztáraság EU Ügyekért felelős Minisztériuma és az Európai Unió Oktatási és Ifjúsági Központja irányítja (Török Nemzeti Iroda http://www.ua.gov.tr) Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ nézeteit tükrözi, sem az Európai Bizottság, sem a Török Nemzeti Iroda nem tehetõ felelõssé az abban foglaltak bárminemű felhasználásért.

Fejlesszük együtt
Fejlesztést segítő vélemények, javaslatok, videók, fotók.
Hozzászóláshoz be kell lépned!
 


Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Cégünkről > Események > INTOUCH - 3. Hírlevél