Konferencia a felnőttek tanulásának változásáról Pécsett
Konferencia a felnőttek tanulásának változásáról Pécsett
Feltöltve: Vojtkó Ilona - 2013-12-03 13:25:05

Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (FEEK)

2013. november 21.

 

Szakmai –tudományos konferencia a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából: „A felnőttek tanulását érintő változó szakmai és szakpolitikai felfogások a társadalmi, gazdasági és kulturális kontextusok terében”

Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Kar (FEEK),
2013. november 21.

Kiemelkedően színvonalas konferencián vettünk részt Pécsett 2013. november 21-én. A föbb előadóktól csak egy-egy gondolatot emelnék ki:

Dr. Katarina Popovic, Belgrádi Egyetem

  • A „készségek és kompetenciák” emlegetése lett most az általános „csodaszer”, az oktatás, tanulás fogalmai teljesen eltűntek a dokumentumokból. Szerinte ez gond, mert a neoliberalizmus filozófiája van mögötte, miszerint: „menj és dolgozz a gazdaságnak!” Szerinte most az értékek válságban vannak, ezeket kellene visszaállítani együtt a moralitással és az etikával.

Dr. Jászberényi József Zsigmond Király Főiskola Kommunikáció és Művelődéstudományi Intézet

  • Szerinte az idősoktatás egyik célja, hogy a felnőttoktatásba kerüljenek vissza a szeniorok, és így lehetőség legyen részmunkaidőben visszatérni a munka világába is.

    A szeniorok oktatásában kiemelkedően fontos a közösségteremtés, mert a társadalomban izolált rétegeknek szól ez az oktatás, és az idősképzéssel a társadalom teljes jogú tagjává válhat a szenior hallgató.

A rendezvényen lehetőségünk volt bemutatni két „Az egész életen át tartó tanulás programja” keretében létrejött projektet, az EDUSENIOR-t és a MENTA50+ projektet. Többet megtudhat ezekről a projektekről a linkeken.

Fejlesszük együtt
Fejlesztést segítő vélemények, javaslatok, videók, fotók.
Hozzászóláshoz be kell lépned!
 


Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Cégünkről > Események > Konferencia a felnőttek tanulásának változásáról Pécsett