2020. február 18–21-én továbbképzésen vehettünk részt a Gyakornoki Központ leendő munkatársainak társaságában Firenzében. A képzésen azon partnerszervezetek tagjai vettek részt, amelyek irányítani fogják az agrár szektorban működő Gyakornoki Központokat, valamint azon partnerszervezetek szakértői, akiknél nem létesül központ. Az öt napos képzés kapacitásépítő tanulási tevékenység volt, amelynek fő célja az Gyakornoki HUB személyzetének képzése volt, hogy képesek legyenek szolgáltatást nyújtani a szakoktatási és szakképzési szereplőknek és a vállalatoknak.
A képzés első napján a délelőtti találkozón számos ország tanulószerződéses gyakorlatsorozatát ismerhették meg a résztvevők, délután pedig a partnerek ellátogattak a Ruffino borkészítő céghez, és a helyszínen megvitatták a gyakorlati képzés tapasztalatait.
A képzésre a Toszkán Régió szervezésében került sor, és a kávészüneteket, valamint a találkozó első napjának ebédjét az Istituto Enogastronomico Bettino Ricasoli Siena tanítványai biztosították, akiknek ezúton is szeretnénk ezt megköszönni!