Projektek K+F minősíttetése a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SzTNH)

 

Sokszor előfordul, hogy célszerű biztosnak lennie abban, hogy az a projektje, amelyet K+F projektnek képzel, valóban K+F projekt.

Erre szüksége lehet pl.

  • egyes K+F pályázatoknál,
  • amennyiben valamilyen adókedvezményt akar igénybe venni, és biztosra akar menni, hogy ez jogos (vagyis a NAV nem állapíthatja meg az ellenkezőjét, és nem kérheti vissza az igénybevett kedvezményt kamatostól, büntetésestől),
  • vagy valamilyen egyéb ok.

Ilyen minősítést kizárólag a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SzTNH) (a Magyar Szabadalmi Hivatal jogutóda) végezhet. A NAV minősítése esetén projektje K+F jellegét semmiféle hivatalos szervezet nem kérdőjelezheti meg. Az SZTNH kérelemre meghatározza a projekt alapkutatás, alkalmazott kutatás és kísérleti fejlesztési arányát és azt is, hogy saját K+F tevékenységnek minősül-e (az elsőre általában a K+F pályázatoknál, a másodikra inkább az adókedvezmények igénybevételénél lehet szükség).

Bár az eljárás nem túl bonyolult, célszerű azt az iparjogvédelmi ügyekben jártas szakemberekre bízni. Szabadalmi ügyvivőink készséggel állnak rendelkezésre projektjének K+F minősíttetésére a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál. Ehhez teljes körű szolgáltatást kínálunk.

Belépés

Regisztráció
Elfelejtett jelszó
Projektek K+F minősíttetése a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál (SzTNH)